Welkom bij Belexpert

belexpert-flyer

Sommige managementprogramma’s reken je af per mutatie of per dier. Wij hanteren een transparant en vooraf bekend vergoedingssysteem. Kijk hier hoeveel u dat op jaarbasis kan schelen. Belexpert biedt u de meeste waarde voor uw geld.

Klik hier en bestel door middel van het bestelformulier uw Belexpert programmatuur en diensten.

 

Zoals in den tijden van Beljaars Schapenpraktijk, gaat nu VSM Automatisering de Belexpert gebruikers avonden organiseren. Regionaal, verspreidt over 7 plaatsen in Nederland. Lees meer….

 

Het Belexpert Schapenmanagement Systeem is al sinds 1999 door vele schapenhouders gekozen als het voor hun passende programma voor de administratie van diergegevens en de meldingen naar I&R, VKI, Stamboeken, GD, et cetera.

Belexpert is in verschillende versies beschikbaar:

 • EZI – Een versie voor de mensen die alleen via een reader direct naar RVO wil melden,
 • Junior – Een versie die aan de hand van een eenvoudig ooi / ramkaart ook wat diergegevens bijhoudt.
 • Basis  –  Een versie voor de stamboekfokker die verder ook afstammingen en fokwaarden vast wil leggen.
 • Senior  –  Een versie voor de (semi) professionele houders die kiest voor groepsverwerkingen, uitgebreide selectiemethoden, alle dierproductie gegevens individueel en groep prestatie, locaties,  en verdere complete ondersteuning op zijn/haar schapen managementactiviteiten.

Alle programma’s zijn uit te breiden met losse modules als Veesaldo, Mineraal, Bedrijfskengetallen, Communicatie met diverse hand- en stickreaders en/of weegschaal en koppelingen met een PDA (windows mobile toepassingen) en een Android telefoon.

Belexpert werkt erg transparant. We kennen een eenmalige aanschafprijs van een versie en eventuele modules. Daarbij een bedrag voor support en onderhoud  en het verkrijgen van updates, waardoor u nooit met verouderde toepassingen zit. Bij vragen kunt u altijd terugvallen op onze helpdesk.

Daarnaast hebben we in ons team van medewerkers echte schapenhouderij specialisten, die naast een goed advies en begeleiding omtrent onze toepassingen, ook zorgen dat er vanuit de ogen van de schapenhouder ontwikkelt wordt. Met name het laatste is erg belangrijk voor ons.

Belexpert Basis omvat de volgende functionaliteiten:

 • Ooikaart
 • Fokrammen overzicht
 • Weeg/groei gegevens
 • Uitwisseling met oormerklezers en readers
 • Communicatie naar RVO, VKI en stamboeken
 • Fokwaarden en exterieur gegevens
 • Groepsregistratie en -selectie
 • Lijsten
 • Kengetallen

Ooikaart

De Ooikaart omvat een naast de standaard dek- en worpgegevens, aan- en afvoer en sterfte, ook de productiegegevens van het dier en een afstammelingen overzicht tot en met de vierde generatie.

ooikaart

Fokrammen

Onder “Fokrammen” vindt u een overzicht van alle ramgegevens en specificatie van de nakomelingen. Ook hierbij een afstammelingen overzicht tot en met de vierde generatie.

 

Fokwaarden en exterieur gegevens:

Geen goede fokkerij zonder fokwaarden en exterieur gegevens. Deze zijn natuurlijk eenvoudig vast te leggen en worden keurig mee op de Ooi- of Ramkaart gepresenteerd.

afstamming

Weeggegevens:

BelExpert Basis biedt de mogelijkheid tot registratie van groeigegevens van het dier.
De resultaten worden mooi gepresenteerd in een ingestelde groeicurve. Ook zijn de groeigegevens en/of gewichten overzichtelijk via een lijst op te vragen. Voor hen die weten hoe belangrijk een goede groei van het dier is!

Weegcurve

Uitbreidingen:

Het Belexpert programma kan eenvoudig worden uitgebreidt met verschillende modules (veesaldo, kengetallen en mineraalboekhouding). Met de Senior versie heeft u de mogelijkheid om ook groepsgewijs registraties vast te leggen.

 

Lijsten:

BelExpert Basis omvat een mooi scala van lijsten met volop info over uw dieren en/of uw kudde. Natuurlijk hebt u de stallijst en bedrijfregister eenvoudig bij de hand. Daarnaast biedt de EDI-I&R lijst, aan- en afvoerlijst, deklijst, het aflam-overzicht, weeg- en groeilijst, de ooi en ramkaart en natuurlijk het afstammingsoverzicht u prima zicht over u dieren en diergegevens.

Stallijst

Communicatie:

Naast het behoud van de functionaliteit van uw oormerklezer (reader) wordt er vanuit BelExpert Basis, blijvend gezorgd voor een juiste melding van uw diermutaties naar I&R, (VKI) stamboek of GD. Met de keuze voor BelExpert Basis bent u klaar voor de toekomst!

Interesse?

Wilt u meer informatie of het programma bestellen? Bel naar +31 (0)485-478040 of mail naar info@ruma-vsm.nl en wij geven u de begeleiding die u nodig heeft.